Edukacija

Edukacija iz Emocionalnog metoda traje neprestano od decembra 2008. godine. (Vidi slike)

Edukacije za psihoterapeute, psihološke savetnike i koučeve su akreditovane od strane Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije (www.savetnik.org.rs)

Edukacija za psihološke savetnike i psihoterapeute obično traje između 4 i 6 godina, zavisno od tempa kojim edukant napreduje.

Edukacija iz koučinga obično traje 3-4 godine.

Svaka punoletna osoba može u svakom trenutku započeti edukaciju, tako što će se prijaviti na uvodni intervju.

Po završetku edukacije, svaki polaznik dobija potvrdu od edukatora i Udruženja o tome šta je završio i koliko sati edukacije ima. Međutim, po Standardima edukacije i akreditacije UPSKS, sertifikat za psihoterapeuta od edukatora i Udruženja se može izdati samo polaznicima koji su pre edukacije ili do završetka edukacije završili fakultete kao što su medicina, psihologija, i još neki fakulteti (pogledati drugu dokumentaciju Udruženja). Sertifikat za psihološkog savetnika od edukatora i Udruženja se može izdati samo polaznicima koji su pre edukacije ili do završetka edukacije završili fakultete kao što su medicina, psihologija, pedagogija, specijalna pedagogija, andragogija, i još neki fakulteti (pogledati drugu dokumentaciju Udruženja). Sertifikat za kouča se može izdati samo polaznicima koji imaju najmanje IV nivo obrazovanja (završenu srednju školu) i najmanje 27 godina života.

Edukacija se velikim delom obavlja kroz individualne seanse:

– ličnog rada na sebi (u ulozi klijenta)

– učenja teorije i metodologije sa vežbama

– supervizije rada sa realnim klijentima

Osnovni priručnik po kome se edukacija izvodi je knjiga “Isceljujuća moć osećanja”, Mascom, Beograd, 2012, 2016. (vidi dole), a sadržaj knjige (i edukacije) možete takođe videti na dodatnim slikama.

Individualna seansa edukacije košta isto koliko i individualna seansa edukatora u njegovom/njenom radu sa realnim klijentima.

Sat grupne edukacije u grupama od 5 i više članova košta oko pet puta manje od individualne edukativne seanse. Drugim rečima, ako jedan sat individualne edukativne seanse košta na primer 25 evra (u dinarima), jedan sat grupne edukativne seanse košta 5 evra (u dinarima). Naravno, obično grupe traju 2 i više sata rada. S obzirom da se propisani sati edukacije (za psihološkog savetnika i kouča oko 950, a za psihoterapeuta oko 1500) odvijaju kroz individualne i grupne seanse, to znači da se jedan sat individualne edukacije računa kao 5 sati grupne edukacije.

Obično edukanti počinju da rade sa realnim klijentima posle godinu dana edukacije i te seanse su obavezni da naplaćuju po sniženoj ceni, ali im ta zarada omogućava da je edukacija zapravo besplatna.

Za dodatna razjašnjenja i uvodni intervju pišite na:

marjantosic@gmail.com ili pozovite na: 063308132

Marjan Tošić, edukator

Kontakt:

Tel: +38163308132 (Viber, Whatsapp…)

Email:  marjantosic@gmail.com

Skype ime:  marjan.tosic

Saslušati ljudsku životnu priču, pomoći osobi da oseti svoju tugu da bi došla do nove radosti, to je jedan od najuzvišenijih poziva koji postoje.

Ocene na Googlu!
Udruženje za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije

Prvo Udruženje koje pokriva sve oblike psihološke pomoći i akredituje nove pristupe. Osnovano 2007. u Valjevu sa 11 osnivača, danas ima oko 80 akreditovanih savetnika, psihoterapeuta i koučeva, ima svoje sekcije, sajt, FB stranicu, itd. Da posetite sajt kliknite na "Udruženje za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije".

Firma od poverenja
DISKRECIJA POTPUNA
U našem radu se strogo pridržavamo Etičkog kodeksa Društva psihologa i Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije, što znači da je Vaš identitet potpuno zaštićen!
Saradnja sa sajtom “Saveti lekara”
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide